Konu
:
Kremalı Puflar
Yalnız Mesajı Göster
Kremalı Puflar
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kremalı Puflar
Hamuru için
5 büyük yumurta
115 gr tereyağı
Yarımşar su bardağı süt ve su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
1 yemek kaşığı pudra şeker
1 su bardağı un
200 ml krema
Vanilyalı krema için
500 ml süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı un
3 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı nişasta
2 paket vanilya
Pudra şeker
Kremalı puflar:
Su, süt, tereyağı, tuz ve şekeri orta ateşte kaynatın
Unu ekleyin
Hamur kenarlarda kabuk tutmaya başlayınca ocaktan alın ve yumurtaları ekleyerek karıştırın
Hamuru krema sıkma torbasına doldurup yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak yuvarlak şekilde sıkın
190 dereceye ayarlı fırında kabarıncaya kadar pişirin
Fırının kapağını aralayıp dış kabuğu sertleşinceye kadar bir süre daha pişirin
Vanilyalı krema için, tüm malzemeyi muhallebi kıvamında pişirin
Ilındıktan sonra krema sıkma torbasına doldurun
200 ml kremaya 1 yemek kaşığı pudra şeker ekleyip mikserle katılaşıncaya kadar çırpın
Ayrı bir krema sıkma torbasına doldurarak 10 dakika derin dondurucuda bekletin
Pufların üstlerinden kapak kesin
önce yumurtalı kremadan sıkın
üzerlerine çırptığınız kremadan sıkıp kapakları kapatın
Pudra şeker serpiştirerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul