Konu: Limonlu Bar
Yalnız Mesajı Göster

Limonlu Bar

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu Bar





Kurabiye hamuru için
1 su bardağı un
120 gr tereyağı
¼ su bardağı pudra şeker
1 paket vanilya

Limonlu dolgu için
2 yumurta
2 limonun suyu
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un

üzeri için
Pudra şeker
Nane yaprakları

Limonlu bar:
Tereyağını bir kaba alıp çırpın Pudra şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin Un ve vanilyayı ilave edip tekrar çırpın Dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt serin Karışımı tepsinin içine dökün önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar pişirin Limonlu dolgu için, yumurtaları ve şekeri şeker eriyinceye kadar iyice çırpın üzerine limon suyu ve rendelenmiş limon kabuklarını ekleyip çırpmaya devam edin Son olarak unu ilave edip iyice karıştırın Fırından çıkardığınız barın üzerine döküp tekrar fırına verin Fırının ısısını 140 dereceye düşürün Yaklaşık 20 dakika pişirdikten sonra fırından çıkarın İstediğiniz büyüklükte kesin üzerini pudra şeker ve nane yapraklarıyla süsleyin Servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla