Konu
:
Limonlu Bar
Yalnız Mesajı Göster
Limonlu Bar
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Limonlu Bar
Kurabiye hamuru için
1 su bardağı un
120 gr tereyağı
¼ su bardağı pudra şeker
1 paket vanilya
Limonlu dolgu için
2 yumurta
2 limonun suyu
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
üzeri için
Pudra şeker
Nane yaprakları
Limonlu bar:
Tereyağını bir kaba alıp çırpın
Pudra şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin
Un ve vanilyayı ilave edip tekrar çırpın
Dikdörtgen fırın tepsisine yağlı kağıt serin
Karışımı tepsinin içine dökün
önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar pişirin
Limonlu dolgu için, yumurtaları ve şekeri şeker eriyinceye kadar iyice çırpın
üzerine limon suyu ve rendelenmiş limon kabuklarını ekleyip çırpmaya devam edin
Son olarak unu ilave edip iyice karıştırın
Fırından çıkardığınız barın üzerine döküp tekrar fırına verin
Fırının ısısını 140 dereceye düşürün
Yaklaşık 20 dakika pişirdikten sonra fırından çıkarın
İstediğiniz büyüklükte kesin
üzerini pudra şeker ve nane yapraklarıyla süsleyin
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul