Konu
:
Fındıklı Ve Çavdarlı Minik Toplar
Yalnız Mesajı Göster
Fındıklı Ve Çavdarlı Minik Toplar
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fındıklı Ve Çavdarlı Minik Toplar
150 gr tereyağı
1 çay bardağı pekmez
1 yumurta
1 su bardağı çavdar unu
1
5 su bardağı tam buğday unu
1 çay kaşığı karbonat
1 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı çekilmiş fındık
1 su bardağı ince çekilmiş antepfıstığı
1 su bardağı ince çekilmiş fındık
1 su bardağı rendelenmiş hindistancevizi
Fındıklı ve çavdarlı minik toplar:
Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, yumurta ve pekmezi çukur bir kaba alıp mikserle çırpın
Çavdar unu, buğday unu, kakao, karbonat ve bir çay bardağı çekilmiş fındığı hamur yoğurma kabına alıp karıştırın
Yumurtalı harcı ilave edip düzgün bir hamur yoğurun
Hamuru top şeklinde kapatıp folyoya sarın
Üzerini bezle örtüp 20 dakika dinlendirin
Hamurdan kiraz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın
Hamurları üçe bölüp antepfıstığı, fındık ve hindistan cevizine bulayın
Yağlı kağıtla kaplı fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin
Ilık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul