Konu
:
Kayısılı Rulo Bisküvi
Yalnız Mesajı Göster
Kayısılı Rulo Bisküvi
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısılı Rulo Bisküvi
Hamur için
6 su bardağı un
250 gr eritilmiş ılık tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
İç malzeme için
500 gr kayısı
1 çay bardağı su
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı çekilmiş badem
Kayısılı rulo bisküvi :
Kayısıları ortadan ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın
Tencereye alıp şeker ve suyu ilave edin
Kısık ateşte 10-15 dakika suyunu iyice çekene kadar pişirin
Bademi ekleyip karıştırın
Ocaktan alıp soğumaya bırakın
Tereyağı, zeytinyağı, yoğurt, şeker ve kabartma tozunu bir kaba alıp karıştırın
Unu azar azar ekleyip pütürsüz bir hamur yoğurun
Hamuru top şeklinde kapatıp üzerini örtün ve 20 dakika bekletin
Hamuru iki eşit bezeye ayırın
Merdane ile tek tek açarak iki dikdörtgen hamur hazırlayın
Kayısılı harcı hamurların üzerine paylaştırın
Uzun kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın
Rulo hamurları bir parmak kalınlığında dilimleyin
Yağlanmış fırın tepsisine kesik tarafları üste gelecek şekilde yerleştirin
180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin
Fırından alıp soğumaya bırakın
Ilık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul