Konu
:
Cevizli Çıkın
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Çıkın
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Çıkın
1 adet yumurta
1/2 su bardağı pudra şekeri
1/2 paket oda sıcaklığında margarin
1 paket buğday nişastası
1/2 su bardağı un
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
1/2 çorba kaşığı kakao
1/2 kase dövülmüş ceviz
2 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Cevizli Çıkın :
Margarin, pudra şekeri, yumurtayı derin bir kapta karıştırınız
Nişasta, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyin
Malzemeyi yoğurun
Hamurdan limon büyüklüğünde bir parça koparın, bu parçaya kakao ekleyip, küçük parçalar ekleyip elimizle uzunlamasına yuvarlayacağız
Not: Cevizli çıkınımızı fiyonk ile bağlamak için kullanacağız
( Kakaolu şeritler) Kalan hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp içli köfte gibi parmakla bastırıp, içini oyacağız
İçlerini dövülmüş cevizli şeker karışımı veya antep fıstığı ile doldurun
150 derece de üstü pembeleşene kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul