Konu
:
Tavşan Kurabiye
Yalnız Mesajı Göster
Tavşan Kurabiye
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavşan Kurabiye
2 su bardağı un
1 yumurta
5 çorba kaşığı margarin
1
5 su bardağı tozşeker
2 çay kaşığı
kabartma tozu
2 çorba kaşığı ılık süt
Süsleme için:
20 kuş üzümü
Beyaz pasta süsleri
2 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı
Çırpılmış süt kreması
Tavşan kurabiye:
Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın
Büyük bir fırın tepsisini margarinle yağlayın
Kalan margarini bir kaba alıp toz şekerle çırpın
Yumurtanın sarısını ayırıp beyazını daha sonra kullanmak üzere bir kaba alın
Yumurtanın sarısını şekerli margarine ekleyip karıştırın
Un, kabartma tozu ve süt ilave ederek yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Üzerini nemli bezle örtüp buzdolabında 1 saat bekletin
Tezgaha un serpip hamuru merdane ile yarım santim kalınlığında açın
Yağlı kağıda tavşan şekli çizip keserek kalıp şeklinde çıkarın
Kağıt kalıbı hamurun üzerine koyup çevresinden keserek tavşan şekilleri çıkarın
Tavşan şeklindeki hamurları tepsiye dizip sıcak fırında 10 dakika pişirin
Tepsiyi fırından çıkarıp üzerlerine fırça ile yumurta akı sürün
Kuş üzümleriyle göz yapın
Tozşeker serpip tekrar fırına verin
Üzerleri kızarıncaya kadar pişirin
Soğuyunca çırpılmış krema ile kuyruklarını, pasta süsleriyle bıyıklarını yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul