Yalnız Mesajı Göster

Şeker Kurabiye

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeker Kurabiye



Hamur Malzemesi:

  • 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 2,5 su bardağı tam buğday unu,beyaz un kullanırsanız elinizle 1,2 serpme daha alabilir (200ml bardak)
  • 2 yumurta sarısı(oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker(200 ml bardak)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
Üzeri İçin:
  • 2 yumurta beyazı
  • toz şeker



Tarif:
  • Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını,yumurta,yoğurt katarak iyice karıştın,kabartma tozunu ve yavaş yavaş ununu ilave ederek kulak memesi kıvamında,ele yapışmayan hamur hazırlayın
  • Hamurdan küçük erik büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın,hafif bastırarak,çırptığınız yumurtanın beyazına bulayıp,yağlı kağıt serili tepsiye dizin
  • Üzerine toz şeker serpin,önceden ısıttığınız 170° C fırında yaklaşık 8,10 dakika hafif pembeleşinceye kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla