Yalnız Mesajı Göster

Kivili Tartolet

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kivili Tartolet





35 su bardağı un
2 su bardağı pudra şekeri
300 gr margarin
2 yumurta
1 su bardağı toz fındık
1 tatlı kaşığı tarçın

Krema için:
2 poşet toz kremşanti
15 su bardağı süt
1 çay bardağı süt kreması

İç malzemesi:
8 kivi
100 gr jöle

Kivili tartolet:
Un, pudra şekeri, eritilmiş margarin, yumurta, toz fındık ve tarçını mikserle 5 dakika karıştırıp tart hamurunu hazırlayın Bisküvi kalıbı veya bardak ağzıyla yuvarlaklar halinde kesip küçük tartölet kalıplarına yerleştirin Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirip 20-25 dakika soğumaya bırakın

Süt ile toz kremşantiyi çırpın Süt kremasını ilave edip tekrar çırpın Hazırladığınız kremayı tartöletlerin içine doldurun

Jöleyi paket üzerindeki tarife göre hazırlayın Kivileri yarım halkalar halinde dilimleyip tartöletlerin üzerine gül şeklinde yerleştirin Üzerlerine jöle sürüp servis yapınAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla