Yalnız Mesajı Göster

Baharatlı Bisküviler

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharatlı Bisküviler





425 gr un
150 gr margarin
2 buçuk çorba kaşığı bal
1 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
Yarım çay kaşığı karanfil
1 çay kaşığı tarçın
2 çay kaşığı zencefil
Yarım çay kaşığı tuz

Baharatlı bisküviler:
Oda ısısında yumuşatılmış margarini ve şekeri çırpın Balı ilave edip 1-2 dakika daha çırpın

Hamur yoğurma kabında un, tuz, tarçın, zencefil, muskat ve karanfili harmanlayın Ballı karışımı ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Hamuru alüminyum folyoye sarıp 2-3 saat dinlendirin

Hamuru un serpilmiş bir zeminde 15 mm kalınlığında açın ve şekilli bisküvi kalıplarıyla kesin Fırın tepsisine yağlı kağıt serip bisküvileri aralıklı olarak dizin Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında hafif kahverengi oluncaya kadar pişirin Bisküviler soğuduktan sonra benmari usulü eritilmiş çikotaya batırıp çeşitli şekerlemelerle süsleyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla