Konu
:
Baharatlı Bisküviler
Yalnız Mesajı Göster
Baharatlı Bisküviler
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baharatlı Bisküviler
425 gr un
150 gr margarin
2 buçuk çorba kaşığı bal
1 yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
Yarım çay kaşığı karanfil
1 çay kaşığı tarçın
2 çay kaşığı zencefil
Yarım çay kaşığı tuz
Baharatlı bisküviler:
Oda ısısında yumuşatılmış margarini ve şekeri çırpın
Balı ilave edip 1-2 dakika daha çırpın
Hamur yoğurma kabında un, tuz, tarçın, zencefil, muskat ve karanfili harmanlayın
Ballı karışımı ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Hamuru alüminyum folyoye sarıp 2-3 saat dinlendirin
Hamuru un serpilmiş bir zeminde 1
5 mm kalınlığında açın ve şekilli bisküvi kalıplarıyla kesin
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip bisküvileri aralıklı olarak dizin
Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında hafif kahverengi oluncaya kadar pişirin
Bisküviler soğuduktan sonra benmari usulü eritilmiş çikotaya batırıp çeşitli şekerlemelerle süsleyebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul