Konu
:
Kestaneli Kroketler
Yalnız Mesajı Göster
Kestaneli Kroketler
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestaneli Kroketler
500 gr kestane ezmesi
2 çorba kaşığı rom
1 çorba kaşığı pudraşeker
1 yumurta
2 çorba kaşığı galeta unu
1 kahve fincanı ince çekilmiş badem
10~12 kestane
30 gr bitter çikolata
Kızartmak için
2 yumurta
200 gr galeta unu
50 gr ince çekilmiş badem
Sıvıyağ
Süslemek için
1 çorba kaşığı pudraşeker
2 çorba kaşığı frenküzümü
Kestaneli kroketler:
Kestanelerin kabuklarını soyup kıyın
Çikolatayı rendeleyin
Kestane ve çikotayı bir kaba alıp harmanlayın
Çukur bir kapta kestane ezmesi, rom, pudraşeker ve yumurtayı iyice karıştırın
Galeta unu, çekilmiş badem ve çikolatalı karışımı ekleyip pürüzsüz bir kıvam oluncaya kadar yoğurun
Kestaneli karışımdan 2 cm kalınlığında ve 6 cm uzunluğunda kroketler hazırlayın
Galeta unu ve bademi bir kapta harmanlayın
Yumurtaları başka bir kapta çırpın
Kroketleri önce çırpılmış yumurtaya sonra da galeta unlu karışıma bulayın
Kızgın yağda altın sarısı rengini alana kadar kızartın
Fazla yağını süzdürmek için kağıt havlu üzerine alın
Kroketlerin üzerine pudraşeker serpiştirin
Frenküzümü ile süsleyip ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul