Konu
:
Elmalı Kafes
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Kafes
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Kafes
250 gr tereyağı
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şeker
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
İç malzeme için
3 elma
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım su bardağı ince dövülmüş ceviz
2 yemek kaşığı toz şeker
Üzeri için
Pudra şeker
Elmalı kafes:
Yumurta, yoğurt, oda ısısında yumuşamış tereyağı, zeytinyağı ve pudra şekeri bir kapta karıştırın
Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağladığınız tartölet kalıplarının içine elinizle ince bir tabaka şeklinde yayın
Üzeri için bir miktar hamur ayırın
İç malzeme için, elmaların kabuklarını soyup rendeleyin
Tarçın ve şekeri ilave edip pişirin
Ocaktan almadan önce cevizleri ekleyip 2-3 dakika daha pişirin
Soğumaya bırakın
Soğuyan iç harcı, tartölet kalıplarının içindeki hamurların üzerine paylaştırın
Ayırdığınız hamurdan parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak 5’er cm uzunluğunda çubuklar hazırlayın
Hamurları elmalı harcın üzerine kafes olacak şekilde yerleştirin
Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin
Elmalı kafesleri servis tabağına alıp üzerine bol miktarda pudra şeker serperek ılık servis yapın
AKLINIZDA BULUNSUN
Kullandığınız un miktarı az da olsa markalarına göre değişebilir
Her marka unun yoğunluğu farklılık gösterebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul