Konu
:
Güllü Kurabiye
Yalnız Mesajı Göster
Güllü Kurabiye
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güllü Kurabiye
30 gr güllü lokum
80 gr tereyağı
2 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı gülsuyu
3
5 su bardağı un
Pudraşeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Güllü kurabiye:
Lokumları çok küçük küpler şeklinde doğrayın
Yumuşatılmış tereyağına şeker ilave edip krema kıvamına gelen kadar çırpın
Yumurta, süt ve gül suyunu ekleyip çırpmaya devam edin
Un, lokum ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin
Üzerlerine kürdan yardımıyla çizgiler yapın
Önceden ıstılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin
Ilınınca üzerlerine pudra şeker serpip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul