Yalnız Mesajı Göster

Güllü Kurabiye

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güllü Kurabiye





30 gr güllü lokum
80 gr tereyağı
2 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı gülsuyu
35 su bardağı un
Pudraşeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Güllü kurabiye:
Lokumları çok küçük küpler şeklinde doğrayın Yumuşatılmış tereyağına şeker ilave edip krema kıvamına gelen kadar çırpın Yumurta, süt ve gül suyunu ekleyip çırpmaya devam edin Un, lokum ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve yağlanmış fırın tepsisine dizin Üzerlerine kürdan yardımıyla çizgiler yapın Önceden ıstılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin Ilınınca üzerlerine pudra şeker serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla