Konu
:
Gül Lokumlu Ve Bademli Kurabiye
Yalnız Mesajı Göster
Gül Lokumlu Ve Bademli Kurabiye
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gül Lokumlu Ve Bademli Kurabiye
2 su bardağı un
125 gr tereyağı
1 su bardağı pudraşeker
1 yumurtanın akı
2 çorba kaşığı soğuk su
Bir tutam tuz
Üzeri için
5 güllü lokum
1 tatlı kaşığı pudraşeker
1 kahve fincanı soyulmuş badem
Gül lokumlu ve bademli kurabiye:
Unu hamur yoğurma kabına eleyin
Küp şeklinde kesilmiş soğuk tereyağı, bir yumurtanın akı, bir tutam tuz, soğuk su ve pudraşekerini ekleyip yoğurun
Hamuru top şekline getirin
Folyoya sarıp buzdolabında yarım saat bekletin
Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerinde, 2 mm kalınlığında merdane ile açın
Su bardağının ağzıyla yuvarlak hamurlar kesin
Hamurların üzerine soyulmuş badem ve zar şeklinde kesilmiş güllü lokumları hafifçe batırın
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin
Fırından alıp soğumaya bırakın
Üzerine pudraşeker serpip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul