Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Kraker

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Kraker





25 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yumurta
Yarım su bardağı zeytinyağı
3/4 çay bardağı soğuk su
1 tatlı kaşığı kuru biberiye

Üzeri için
Kuru biberiye

Zeytinyağlı kraker:
Un, kabartma tozu, şeker, tuz ve karabiberi mutfak robotunda karıştırın Yumurta ve zeytinyağını bir kasede çırpıp ve kuru malzemeye ekleyin

Hamuru bir kaseye aktarıp su ve biberiyeyi ekleyin Streç folyoya sarıp 30 dakika buzdolabında soğutun

Hamuru unlanmış tezgahta merdane ile çok ince olmayacak şeklide açın ve küçük kalıplarla kesin Üzerlerine fırça ile su sürüp kuru biberiye yaprakları serpiştirin Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizerek 180 dereceye ayarlanmış fırında 10-12 dakika pişirin Soğuduktan sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla