Konu
:
Zeytinyağlı Kraker
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Kraker
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Kraker
2
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yumurta
Yarım su bardağı zeytinyağı
3/4 çay bardağı soğuk su
1 tatlı kaşığı kuru biberiye
Üzeri için
Kuru biberiye
Zeytinyağlı kraker:
Un, kabartma tozu, şeker, tuz ve karabiberi mutfak robotunda karıştırın
Yumurta ve zeytinyağını bir kasede çırpıp ve kuru malzemeye ekleyin
Hamuru bir kaseye aktarıp su ve biberiyeyi ekleyin
Streç folyoya sarıp 30 dakika buzdolabında soğutun
Hamuru unlanmış tezgahta merdane ile çok ince olmayacak şeklide açın ve küçük kalıplarla kesin
Üzerlerine fırça ile su sürüp kuru biberiye yaprakları serpiştirin
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizerek 180 dereceye ayarlanmış fırında 10-12 dakika pişirin
Soğuduktan sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul