Yalnız Mesajı Göster

Ballı Ve Tarçınlı Kurabiye

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ballı Ve Tarçınlı Kurabiye





180 gr tuzsuz tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı bal
1 çay kaşığı vanilya esansı
1 yumurta
25 su bardağı un

Üzeri için
1 yumurtanın akı
1/3 su bardağı toz şeker
2 çay kaşığı tarçın

Ballı ve tarçınlı kurabiye:
Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, şeker, bal ve vanilya esansını derin bir kapta mikserle karıştırın Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin Unu ilave edip pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Hamuru top şekline getirip folyoya sarın ve buzdolabında yarım saat bekletin

Hamuru buzdolabından alıp iki eşit parçaya bölün Yarısını buzdolabına kaldırın Diğer yarısını iki fırın kağıdı arasında merdaneyle, 3 mm kalınlığında açın ve kalp şeklinde kurabiye kalıbıyla kesin

Bisküvi hamurlarını yağlı kağıt serili tepsiye dizin Yumurta akını çırpıp üzerine sürün Şeker ve tarçını bir kasede harmanlayıp bisküvi hamurlarının üzerine serpiştirin

Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırının orta rafında 10-12 dakika, altın rengi alana kadar pişirin Bisküvileri fırından alıp ızgara telin üzerinde soğutun ve hava almayan bir kapta saklayın Buzdolabında beklettiğiniz hamura hemen yada daha sonra aynı işlemi uygulayın

Alıntı Yaparak Cevapla