Konu
:
Ballı Ve Tarçınlı Kurabiye
Yalnız Mesajı Göster
Ballı Ve Tarçınlı Kurabiye
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ballı Ve Tarçınlı Kurabiye
180 gr tuzsuz tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı bal
1 çay kaşığı vanilya esansı
1 yumurta
2
5 su bardağı un
Üzeri için
1 yumurtanın akı
1/3 su bardağı toz şeker
2 çay kaşığı tarçın
Ballı ve tarçınlı kurabiye:
Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, şeker, bal ve vanilya esansını derin bir kapta mikserle karıştırın
Yumurtayı ekleyip karıştırmaya devam edin
Unu ilave edip pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Hamuru top şekline getirip folyoya sarın ve buzdolabında yarım saat bekletin
Hamuru buzdolabından alıp iki eşit parçaya bölün
Yarısını buzdolabına kaldırın
Diğer yarısını iki fırın kağıdı arasında merdaneyle, 3 mm kalınlığında açın ve kalp şeklinde kurabiye kalıbıyla kesin
Bisküvi hamurlarını yağlı kağıt serili tepsiye dizin
Yumurta akını çırpıp üzerine sürün
Şeker ve tarçını bir kasede harmanlayıp bisküvi hamurlarının üzerine serpiştirin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırının orta rafında 10-12 dakika, altın rengi alana kadar pişirin
Bisküvileri fırından alıp ızgara telin üzerinde soğutun ve hava almayan bir kapta saklayın
Buzdolabında beklettiğiniz hamura hemen yada daha sonra aynı işlemi uygulayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul