Yalnız Mesajı Göster

Zencefilli Kalp Kurabiye

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zencefilli Kalp Kurabiye





100 gr yumuşatılmış tereyağı
50 gr toz şeker
175 gr un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı toz zencefil
50 gr kurutulmuş küp doğranmış zencefil şekerlemesi
1 çırpılmış yumurta

Üzeri için
100 gr eritilmiş beyaz çikolata
100 gr eritilmiş bitter çikolata

Zencefilli kalp kurabiye:
Geniş bir karıştırma kabında tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın Un, kabartma tozu, toz zencefil ve son olarak doğranmış zencefil şekerlemesini ekleyin Çırpılmış yumurtayı ilave edip yoğurun Hamuru unlanmış mutfak tezgahında 3 mm kalınlığında açın Kalp şeklinde kalıp ile kesin Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve 30 dakika buzdolabında soğutun 180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin ve tel ızgara üzerine alarak soğumaya bırakın Çikolataları küçük parçalara ayırıp ayrı kaselere alın Her birini benmari usulü eritin Kurabiyelerin her iki yanını yarısına kadar eritilmiş bitter çikolataya batırın ve yağlı kağıt üzerine dizin 10 dakika buzdolabında bekletin Eritilmiş beyaz çikolatayı yağlı kağıttan yapılmış külah içine doldurup kurabiyelerin üzerine çizgiler yapın Serin bir yerde donuncaya kadar beklettikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla