Konu
:
Zencefilli Kalp Kurabiye
Yalnız Mesajı Göster
Zencefilli Kalp Kurabiye
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zencefilli Kalp Kurabiye
100 gr yumuşatılmış tereyağı
50 gr toz şeker
175 gr un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı toz zencefil
50 gr kurutulmuş küp doğranmış zencefil şekerlemesi
1 çırpılmış yumurta
Üzeri için
100 gr eritilmiş beyaz çikolata
100 gr eritilmiş bitter çikolata
Zencefilli kalp kurabiye:
Geniş bir karıştırma kabında tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın
Un, kabartma tozu, toz zencefil ve son olarak doğranmış zencefil şekerlemesini ekleyin
Çırpılmış yumurtayı ilave edip yoğurun
Hamuru unlanmış mutfak tezgahında 3 mm kalınlığında açın
Kalp şeklinde kalıp ile kesin
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve 30 dakika buzdolabında soğutun
180 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin ve tel ızgara üzerine alarak soğumaya bırakın
Çikolataları küçük parçalara ayırıp ayrı kaselere alın
Her birini benmari usulü eritin
Kurabiyelerin her iki yanını yarısına kadar eritilmiş bitter çikolataya batırın ve yağlı kağıt üzerine dizin
10 dakika buzdolabında bekletin
Eritilmiş beyaz çikolatayı yağlı kağıttan yapılmış külah içine doldurup kurabiyelerin üzerine çizgiler yapın
Serin bir yerde donuncaya kadar beklettikten sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul