Yalnız Mesajı Göster

Marmelatlı Kardan Adam Topları

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Marmelatlı Kardan Adam Topları





3 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı toz maya
2 çorba kaşığı tozşeker
3 yumurtanın sarısı
50 gr margarin
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 kase kayısı marmeladı
Kızartmak için ayçiçeği yağı
2 çorba kaşığı pudra şeker
Bir tutam tuz

Marmelatlı kardan adam topları:
Sütü ılıtın Margarini oda ısısında yumuşatın Unu hamur yoğurma kabına alın Maya, tuz, şeker ve ılık sütü ilave edip düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp oda sıcaklığında bir saat bekletin

*Kayısı marmeladını temiz bir tülbente bohça şeklinde sarıp suyunun süzülmesini sağlayın Kalanını bir kaseye ayırın

*Hamuru hava kabarcıkları kalmayacak şekilde tekrar yoğurun Yumurta sarıları, margarin ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip yoğurun Üzerini bezle örtüp iki saat dinlendirin

*Hamuru tekrar yoğurup top şeklinde kapatın İrili ufaklı parçalar koparıp elinizde yuvarlayın Ortalarına suyu iyice süzülmüş kayısı marmeladından paylaştırın ve hamurları kapatın

*Ayçiçeği yağını derin bir tavada kızdırıp hamurları kızartın Kevgirle kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin Servis tabağına alanı Pudraşeker serpiştirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla