Konu
:
Marmelatlı Kardan Adam Topları
Yalnız Mesajı Göster
Marmelatlı Kardan Adam Topları
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Marmelatlı Kardan Adam Topları
3 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı toz maya
2 çorba kaşığı tozşeker
3 yumurtanın sarısı
50 gr margarin
1 limonun rendelenmiş kabuğu
1 kase kayısı marmeladı
Kızartmak için ayçiçeği yağı
2 çorba kaşığı pudra şeker
Bir tutam tuz
Marmelatlı kardan adam topları:
Sütü ılıtın
Margarini oda ısısında yumuşatın
Unu hamur yoğurma kabına alın
Maya, tuz, şeker ve ılık sütü ilave edip düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun
Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp oda sıcaklığında bir saat bekletin
*Kayısı marmeladını temiz bir tülbente bohça şeklinde sarıp suyunun süzülmesini sağlayın
Kalanını bir kaseye ayırın
*Hamuru hava kabarcıkları kalmayacak şekilde tekrar yoğurun
Yumurta sarıları, margarin ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip yoğurun
Üzerini bezle örtüp iki saat dinlendirin
*Hamuru tekrar yoğurup top şeklinde kapatın
İrili ufaklı parçalar koparıp elinizde yuvarlayın
Ortalarına suyu iyice süzülmüş kayısı marmeladından paylaştırın ve hamurları kapatın
*Ayçiçeği yağını derin bir tavada kızdırıp hamurları kızartın
Kevgirle kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin
Servis tabağına alanı
Pudraşeker serpiştirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul