Konu
:
Antep Fıstıklı Kurabiye-2
Yalnız Mesajı Göster
Antep Fıstıklı Kurabiye-2
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Antep Fıstıklı Kurabiye-2
1 su bardağı antep fıstığı
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yumuşatılmış tereyağı
1 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya
1 + 3/4 su bardağı un
1 + 1/4 su bardağı mısır nişastası
1/4 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kakule
Üzeri için
Antep fıstığı
Toz şeker
Antep fıstıklı kurabiye:
Fırını 180 dereceye ayarlayın
Toz şeker ve antep fıstıklarını iyice ezilene kadar blender’dan geçirin
Karışımın yarısı ve tereyağını mikserle krema haline gelene kadar çırpın
Yumurta ve vanilyayı ilave edip çırpmaya devam edin
Geriye kalan fıstıklı toz şeker karışımını da ekleyin ve iyice karıştırın
Un, mısır nişastası, tuz ve kakuleyi elekten geçirip mikserle düşük hızda çırpın ve diğer karışımla birleştirip yoğurun
Mutfak tezgahının üzerine un serpip merdane yardımıyla hamuru açın
Daire şeklinde kurabiye kalıbıyla hamurdan parçalar çıkarın
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerlerine toz şeker serpin
Ortalarına birer antep fıstığı yerleştirin
12 dakika pişirin
Soğuyunca tepsiden alıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul