Konu
:
Kestane Şekerli Kurabiye
Yalnız Mesajı Göster
Kestane Şekerli Kurabiye
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestane Şekerli Kurabiye
Kurabiye hamuru için
250 gr margarin
1
5 çay bardağı pudraşeker
3 yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı karbonat
3 su bardağı un
30-35 kestane şekeri
(hepsi eşit büyüklükte olmalı)
Üzeri için
1 yumurtanın akı
1
5 çorba kaşığı
rendelenmiş hindistancevizi
Kestane şekerli kurabiye:
Oda ısısında bekletilmiş margarini hamur yoğurma kabına alın
Pudraşekeri ekleyip karıştırın
Yumurta sarıları ve karbonatı ilave edip malzemeleri birbirine yedirin
Unu azar azar ekleyip yoğurun
Yumuşak kıvamlı pürüzsüz bir hamur hazırlayın
Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin
Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın
Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alın
30 eşit bezeye ayırın
Bezeleri önce yuvarlayın sonra tezgahın üzerinde elinizle hafifçe bastırıp yassılaştırın
Hazırladığınız hamurların ortasına birer kestane şekeri yerleştirin
Hamurları top şeklinde kapatın
Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin
Topların üzerine çırpılmış yumurta akı sürüp hindistancevizi serpiştirin
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika topların üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin
Fırından alıp ılık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul