Yalnız Mesajı Göster

Kestane Şekerli Kurabiye

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestane Şekerli Kurabiye





Kurabiye hamuru için
250 gr margarin
15 çay bardağı pudraşeker
3 yumurtanın sarısı
1 çay kaşığı karbonat
3 su bardağı un
30-35 kestane şekeri
(hepsi eşit büyüklükte olmalı)

Üzeri için
1 yumurtanın akı
15 çorba kaşığı
rendelenmiş hindistancevizi

Kestane şekerli kurabiye:
Oda ısısında bekletilmiş margarini hamur yoğurma kabına alın Pudraşekeri ekleyip karıştırın Yumurta sarıları ve karbonatı ilave edip malzemeleri birbirine yedirin

Unu azar azar ekleyip yoğurunYumuşak kıvamlı pürüzsüz bir hamur hazırlayın Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin

Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alın30 eşit bezeye ayırın Bezeleri önce yuvarlayın sonra tezgahın üzerinde elinizle hafifçe bastırıp yassılaştırın

Hazırladığınız hamurların ortasına birer kestane şekeri yerleştirin Hamurları top şeklinde kapatın Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin Topların üzerine çırpılmış yumurta akı sürüp hindistancevizi serpiştirin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika topların üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin Fırından alıp ılık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla