Konu
:
Marmelatlı Tartöletler
Yalnız Mesajı Göster
Marmelatlı Tartöletler
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Marmelatlı Tartöletler
200 gr un
1 yumurta
3 çorba kaşığı tozşeker
125 gr tereyağı
1 çay bardağı pudraşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 su bardağı + 1 çorba kaşığı ince çekilmiş badem
1 damla acıbadem esansı
1 portakalın rendelenmiş kabuğu
1 çay bardağı ahududu marmeladı
Marmelatlı tartöletler:
Yumurtayı bir kaba alıp mikserde iyice çırpın
Tereyağını buzdolabından alıp oda ısısında ılınmadan küp şeklinde kesin
Ahududu marmeladı ile 1 çorba kaşığı ince çekilmiş badem içini karıştırın
Unu hamur yoğurma kabına eleyin
Pudraşeker, 1 su bardağı ince çekilmiş badem ve şekeri ekleyip harmanlayın
Çırpılmış yumurta ve tereyağı karışımını ilave edip kısa sürede yoğurun
Hamuru top şeklinde toparlayıp üzerini nemli bir bezle örtün
Buzdolabında 1 saat bekletin
Önceden hazırlayıp buzdolabında beklettiğiniz hamurun üçte birini ayırın
Kalanını yağlanıp unlanmış küçük tart kalıplarına
kenarlarını yükseltilerek yerleştirin
Kabarmaması için her tart kalıbının içindeki hamura kürdanla birkaç yerinden delikler açın
Kalan hamuru daha sonra tartöletlerin üzerinde kullanmak üzere 1 portakalın rendelenmiş kabuğunu ilave ederek tekrar
yoğurun
ince, yuvarlak hamurlar hazırlayın
Tartöletleri önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin
Fırından çıkarıp (fırının ısısını kapamayın) ılınmaya bırakın ve ahududu marmeladından birer tatlı kaşığı tartöletlerin içine paylaştırın
Üzerini kenarlarından sıkıştırarak tamamen kapatacak şekilde hamurla örtün
Tekrar sıcak fırına verip üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Fırından çıkarıp ılınmaya bırakın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul