Konu
:
Elmalı Çarkıfelek
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Çarkıfelek
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Çarkıfelek
10 kahve fincanı (500 gr) un
40 gr yaş maya
2 çay bardağı süt
Yarım su bardağı tozşeker
100 gr süt kreması (yarım küçük kutu)
1 yumurta
50 gr şeftali jölesi
2-3 çorba kaşığı pudra şekeri
İç malzemesi:
750 gr elma
2 çorba kaşığı limon suyu
Yarım su bardağı rendelenmiş hindistancevizi
2 kahve fincanı iri çekilmiş Antep fıstığı
40 gr zencefil
1 su bardağı su
Elmalı çarkıfelek:
Unu derin bir kaba alıp ortasını çukurlaştırın
Mayayı ufalayıp unun ortasına serpin
Yarım çay bardağı süt ve 1 çorba kaşığı tozşeker ekleyip kenarlardan biraz un alarak karıştırın
Kabın üzerini kapatıp 30 dakika sıcak ortamda bekletin
Süt kreması, yumurta, kalan süt ve tozşekeri ekleyip yoğurun
Hamurun üzerini nemli bezle örtüp 30 dakika dinlendirin
Zencefili küçük bir kaba alıp 1 su bardağı suyla kaynatın ve soğutun
Elmaların kabuklarını soyup derin bir kaba rendeleyin
Kararmaması için hemen üzerine limon suyunu gezdirin
Hindistancevizi ve Antep fıstığını ekleyip karıştırın
Zencefili kaynattığınız sudan 2 çorba kaşığı kadarını elmalı karışıma ilave edip tekrar karıştırın
Fırını 175 dereceye ayarlayıp ısıtın
Hamuru bir kez daha yoğurun
Unlanmış zemine alıp yarım santim kalınlığında, dikdörtgen şeklinde açın
Üzerine elmalı karışımı yayın ve uzun kenarından başlayarak sarıp rulo haline getirin
2-3 parmak kalınlığında dilimleyin ( 11-12 dilim çıkacaktır
)
Kelepçeli yuvarlak bir kalıbı yağlayın
Elmalı hamur dilimlerini yatık olarak, kesilmiş yüzeyleri üste gelecek şekilde kalıba dizin
Fırında 40 dakika pişirin
Şeftali jölesini paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın
Pastayı fırından çıkarınca üzerine jöleyi sürüp soğumasını bekleyin
Kalıptan çıkarıp üzerine pudra şekeri serpin ve servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul