Yalnız Mesajı Göster

Deniz Ürünlü Sosisler

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Deniz Ürünlü Sosisler





Malzemeler
100 gr dilbalığı filetosu ( derisi ve kılçıkları temizlenmiş)
175 gr fenerbalığı filetosu
125 gr somon filetosu (tercihen kuyruk tarafından)
1 adet yumurta akı
1 tatlı kaşığı yeşilbiber (iri kalacak şekilde dövülmüş)
¼ tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı zeytin yağı
Süsleme için limon dilimleri

Hazırlanışı
Dilbalığını, fenerbalığını ve somon balığının yarısını kabaca kıyın Tümünü bir blendıra koyup, blendırı birkaç saniye çalıştırdıktan sonra yumurta akını, yeşilbiberleri, limon kabuğu rendesini, tuzu ekleyin ve blendırı yeniden çalıştırarak hamur haline getirin Balık hamurunu tezgaha aktarıp ceviz büyüklüğünde 30 parçaya bölün ve her parçayı yuvarlayarak sosis biçimi verin Kalın dipli bir tavaya zeytinyağını koyup, orta ateşe oturtarak zeytinyağını ısıtın (Tükenmeye başlamamalıdır) Sosis biçimli balık hamurlarını tavaya koyup, tahta bir kaşıkla sürekli çevirerek 15-2 dakika kızartın Tavayı ateşten alıp, deniz ürünlü sosisleri geniş bir tabağa aktararak, limon dilimleriyle süsleyin ve hemen servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla