Konu
:
Deniz Ürünlü Sosisler
Yalnız Mesajı Göster
Deniz Ürünlü Sosisler
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Deniz Ürünlü Sosisler
Malzemeler
100 gr dilbalığı filetosu ( derisi ve kılçıkları temizlenmiş)
175 gr fenerbalığı filetosu
125 gr somon filetosu (tercihen kuyruk tarafından)
1 adet yumurta akı
1 tatlı kaşığı yeşilbiber (iri kalacak şekilde dövülmüş)
¼ tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı zeytin yağı
Süsleme için limon dilimleri
Hazırlanışı
Dilbalığını, fenerbalığını ve somon balığının yarısını kabaca kıyın
Tümünü bir blendıra koyup, blendırı birkaç saniye çalıştırdıktan sonra yumurta akını, yeşilbiberleri, limon kabuğu rendesini, tuzu ekleyin ve blendırı yeniden çalıştırarak hamur haline getirin
Balık hamurunu tezgaha aktarıp ceviz büyüklüğünde 30 parçaya bölün ve her parçayı yuvarlayarak sosis biçimi verin
Kalın dipli bir tavaya zeytinyağını koyup, orta ateşe oturtarak zeytinyağını ısıtın
(Tükenmeye başlamamalıdır
) Sosis biçimli balık hamurlarını tavaya koyup, tahta bir kaşıkla sürekli çevirerek 1
5-2 dakika kızartın
Tavayı ateşten alıp, deniz ürünlü sosisleri geniş bir tabağa aktararak, limon dilimleriyle süsleyin ve hemen servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul