Yalnız Mesajı Göster

Hamsi Sarma-2

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsi Sarma-2





2 yufka
Yarım kilo hamsi
6 taze soğan
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 demet taze nane
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
Zeytinyağı

Hamsi sarma:
Balıkları kılçıklarıyla birlikte ayıklayın Soğanları iri doğrayın Maydanoz, dereotu ve naneyi ince kıyıp hepsini birlikte harmanlayın Tuz ve karabiberle tatlandırın

Bir yufkayı ikiye katlayıp mutfak tezgahına yayın Yufkanın düz kenarına hazırladığınız harçtan uzunlamasına yayın Yufkanın iki kenarından tutarak geniş yassı rulo şeklinde sarıp kenarlarını su veya yumurta akı ile yapıştırın 5’er cm kesip, kızgın yağda kızartın

Kıvırcık maydanoz ve kiraz domatesle süsleyip sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla