Konu
:
Karidesli Krep
Yalnız Mesajı Göster
Karidesli Krep
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karidesli Krep
Karidesli Krep (4 Kişilik)
Malzemeler
300 gr
Ayıklanmış ve Pişmiş Karides
4 Dilim Konserve Ananas
Soya Sosu
1 Yumurta
1 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Süt
Zeytinyağı
Tereyağı
Tuz , Karabiber
Yemeğin Yapılışı
Un, süt ve yumurtayı 1 çorba kaşığı soya sosu ve 1
5 çorbakaşığı erimiş tereyağı ile bir kaba koyun
Telle çırpın
Eğer bulamaç çok koyu olursa, biraz sütle inceltin
Tel süzgeçten süzüp temiz bir kaba aktarın
Ağzını kapatıp serin bir yerde 30 dakika dinlendirin
20 gr
(1
5 çorba kaşığı) tereyağı ve 1 çorba kaşığı zeytinyağını kızdırın
Karidesleri ve konserve suyu süzülüp doğranmış ananasları ekleyip 2 dakika kadar çevirin
2 Çorba kaşığı soya sosunu karabiberi ekleyip karıştırın ve karıştırmaya devam ederek 2 dakika kadar pişirin
Çapı 16 cm olan bir tavayı yağlayıp kızdırın
Krep hamurunu dinlendirdiğiniz serin yerden alın, telle tekrar yarım dakika kadar karıştırın
Sonra karışımdan bir kepçe alın, ceviz büyüklüğünde tereyağı erittiğiniz tavada krep haline getirin
Onu çıkarıp ikinci bir kepçe karışımı daha krep yapın
Bu şekilde elinizdeki karışım bitene kadar devam edin
Sonra da karidesli malzemeyi kreplere paylaştırın, ikiye katlayın ve yağlanmış fırın tepsisine yerleştirerek 10 dakika kadar 190 derecelik fırında tutun
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul