Konu
:
Lahana Çanağında Karidesli Bulgur
Yalnız Mesajı Göster
Lahana Çanağında Karidesli Bulgur
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lahana Çanağında Karidesli Bulgur
6 beyaz lahana yaprağı
2 pazı yaprağı
Pilav için
1 su bardağı pilavlık bulgur
30 gr tereyağı
2 su bardağı su
Tuz
300 gr karides
1 parça levrek fileto
1 kahve fincanı krem peynir
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Üzeri için
1 su bardağı yoğurt
Susam
Lahana çanağında karidesli bulgur:
Pilav için, tereyağını tencerede eritin
Bulguru ilave edip 5 dakika kavurun
Suyu ekleyip 15 dakika pişirin
Krem peynir ile sütü kaynatmadan eritin
Karides ve ince doğranmış levrek parçalarını bu karışımda soteleyin
Dereotu ve baharatlarla harmanlayın
Hepsini pilava ilave edip karıştırın
Çukur bir kaseye haşladığınız üç lahana yaprağını yerleştirin
Pilavı içine aktarıp üzerine pazı yaprağı kapatın
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine ters çevirerek yerleştirin
Üzerlerine yoğurt sürüp susam serpiştirin
Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin
Sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul