07-16-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Baharatlı Yengeç Ezmesi

8 kişilik 
Malzemeler
60 gr hindistancevizi kreması
1 bardak tuzsuz tavuk suyu
2,5 cm boyunda taze kabuğu soyulmuş ve dilimlenmiş zencefil
2 adet temizlenmiş çekirdekleri çıkarılmı kırmızı biber
½ tatlı kaşığı zerdaçal
Bir tutam safran
1 adet defne yaprağı
60 gr krema
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı salça
250 gr yengeç eti
1 tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyu
½ tatlı kaşığı tuz
Bir tutam kırmızı biber
Süsleme için çok ince kıyılmış arnavut ciğeri
Hazırlanışı
Bir salata kasesinde hindistancevizi kreması ile tuzsuz tavuk suyunu karıştırıp, zencefil, kakule, acı kırmızıbiber, zedeçal, safran ve defne yaprağını ekleyin Kaseyi düşük sıcaklıkta ısıtılmış fırına yerleştirip, baharatı bütün kokularını bırakıncaya kadar (5 dakika) pişirin Kaseyi fırından alıp, içindeki karışımı bir kase üstüne yerleştirilmiş tel süzgece boşaltın ve tahta kaşığın tersiyle bastırarak kaseye geçirin Kremayı eklayip, iyice karıştırın Başka bir kasede mısır nişastası, hardal ve sek şeriyi karıştırıp, karışımı öbür kasedeki baharatlı tavuk suyuna katın Salçayı ekleyip, kaseyi %50 ısıtılmış fırına vererek, karışımı 3 dakika pişirin Yengeç etini ekleyip, % 50 ısıtılmış fırında 30 saniye daha pişirin Kaseyi fırından alıp, limon suyu, tuz ve karabiberi katarak iyice karıştırın Üstünü çok ince kıyılmış arnavutbiberleri ve kırmızı biberle süsleyip servis yapın
|
|
|