Yalnız Mesajı Göster

Kiremitte Levrek Balığı

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kiremitte Levrek Balığı



Kiremitte Levrek Balığı (6 Kişilik)


Malzemeler

2 kg levrek balığı

3 kuru soğan

1 demet maydanoz

200 gr tereyağı

1 limon

1 su bardağı beyaz şarap

1 çay kaşığı kırmızı biber

Tuz, beyazbiber


Yemeğin Yapılışı

Balıkları temizleyip, iyice yıkadıkıtan sonra tuzlayarak 10 dakika kadar dinlendirin Temiz kíremetin üzerine tereyağı sürüp fırında kızdırın, balığı üzerine yerleştirin

Soğan ve maydanozu ince ince kıyarak, tuz ve beyazbiberle birlikte mutfak robotunda karıştırın Hazırladığınız karışımı balığın üzerine sürerek 200 derece ısıdaki fırına verin Fırında 15-20 dakika pişirdiğiniz balığın üzerine beyaz şarap dökerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla