Yalnız Mesajı Göster

Soslu Mavi Yengeç

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soslu Mavi Yengeç





10 mavi yengeç (yıkanmış temizlenmiş)
2 kereviz sapı ve yaprakları
1 diş sarımsak
200 ml krema
1 su bardağı beyaz şarap
Yarım su bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz

Soslu mavi yengeç: Kerevizin sap ve yapraklarını küçük doğrayın Sarımsağı ince kıyıp derin bir tencerede birlikte zeytinyağında soteleyin
Yıkanmış, temizlenmiş yengeçleri tencereye ilave edin 2-3 dakika yüksek ateşte pişirdikten sonra şarabı ekleyin 2 dakika daha pişirip kremayı ilave edin ve ocağın ısısını düşürün Ara ara tencereyi sallayın ve 10 dakika sonra ocaktan alın Servis tabağına alın üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla