Konu
:
Kızarmış Kalkanbalığı Ve Yer Mantarlı Patates Ograten
Yalnız Mesajı Göster
Kızarmış Kalkanbalığı Ve Yer Mantarlı Patates Ograten
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kızarmış Kalkanbalığı Ve Yer Mantarlı Patates Ograten
6 kişilik
Malzemeler
Her biri 230 gr
6 parça kalkanbalığı
6 adet patates
Bir demet küçük soğan
50 gr
yer mantarı kabuğu
60 gr
tarayağı
40 cl
tavuk bulyonu
Tuz ve değirmen karabiber
Hazırlanışı
Bulyonu kısık ateşte pişirin
Uçlarındaki parçayı korumak suretiyle küçük soğanları soyun ve yıkayın
Saplı bir tencerede pembeleşinceye dek 20 gr
tereyağıyla birlikte karıştırın ve bunların üzerine 10 cl
bulyonu ekleyip bir tutam kekik ve karabiberle 10 dakika boyunca yavaşça kavurun
Yer mantarlarını süzün (suyunu saklayın)
Patatesleri soyup yıkadıktan sonra rendeleyin, yer mantarı kabuklarıyla biraz tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın
Bu karışımı 6 parçaya ayırın
20 gr
tereyağını birkaç damla zeytinyağıyla yapışmayan bir tavada eritin
Ayırdığınız 6 parça yer mantarına rendelenmiş patatesi tencereye yerleştirin
Parçaların her iki tarafını da yedişer dakika poğaça gibi sarı renk alana dek pişirin
Yine büyük bir tavada 20 gr
tereyağı ve birkaç damla zeytinyağını eritin, kalkanbalığı dilimlerini tavaya koyun ve her iki tarafı da pembeleşinceye dek pişirin
Hafifçe tuzlayın, biraz karabiber ekleyin
Küçük soğanları, yer mantarı suyunu, tavuk bulyonu ekleyin ve kısık ateşte pişirin
Ogratenleri daha önceden 200 derecede ısıtılmış fırına koyun
Kalkanbalığının koyu derisini çıkartın, her birinin yanına ograten yerleştirerek servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul