Konu
:
Deniz Mahsulleri Salatası Ahtapotlu
Yalnız Mesajı Göster
Deniz Mahsulleri Salatası Ahtapotlu
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Deniz Mahsulleri Salatası Ahtapotlu
Malzemeler
1adet ahtapot
1/2kg kalamar
½ karides
45 tane midye içi
1adet salatalık turşusu
1adet havuç turşusu
2 yaprak lahana turşusu
2demet maydanoz
1bardak limon suyu
1bardak zeytinyağı
Yemek Tarifi
Ahtapotu 3saat; kalamarı derisini yüzüp 2saat; karidesleri sirkeli suda ½ saat; iç midyeleri de 15dk ayrı kaplar içinde haşlayın
Büyük bir salata tabağına turşuları küçük küçük doğrayıp bırakın
Kalan malzemeleri üzerine ekleyeceksiniz
Ahtapotu haşladıktan sonra soğuk suya yatırıp derisini sıyırın
(baş ve kollarının altını) Küp küp doğrayıp kaba koyun
Kalamarı yuvarlak doğrayıp; karideslerin kabuğunu soyduktan sonra ikiye bölüp; midyelerle kaba koyun
Üzerine limon suyu ile zeytinyağını ekleyin
İnce kıyılmış maydanozlarla hepsini karıştırın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul