Yalnız Mesajı Göster

Deniz Mahsulleri Salatası Ahtapotlu

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Deniz Mahsulleri Salatası Ahtapotlu





Malzemeler

1adet ahtapot

1/2kg kalamar

½ karides

45 tane midye içi

1adet salatalık turşusu

1adet havuç turşusu

2 yaprak lahana turşusu

2demet maydanoz

1bardak limon suyu

1bardak zeytinyağı


Yemek Tarifi

Ahtapotu 3saat; kalamarı derisini yüzüp 2saat; karidesleri sirkeli suda ½ saat; iç midyeleri de 15dk ayrı kaplar içinde haşlayın

Büyük bir salata tabağına turşuları küçük küçük doğrayıp bırakın Kalan malzemeleri üzerine ekleyeceksiniz

Ahtapotu haşladıktan sonra soğuk suya yatırıp derisini sıyırın(baş ve kollarının altını) Küp küp doğrayıp kaba koyun

Kalamarı yuvarlak doğrayıp; karideslerin kabuğunu soyduktan sonra ikiye bölüp; midyelerle kaba koyun Üzerine limon suyu ile zeytinyağını ekleyin İnce kıyılmış maydanozlarla hepsini karıştırın

Alıntı Yaparak Cevapla