Konu
:
Mangalda Balık Nasıl Yapılır?
Yalnız Mesajı Göster
Mangalda Balık Nasıl Yapılır?
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mangalda Balık Nasıl Yapılır?
Mangal yaparken hangi etin nasıl pişirildiğini bilmeniz gerekir
Mesela kırmızı et ile beyaz et mangalda aynı şekilde pişirilemez
Mangalda Balık
Somon, ton ve kılıç balığı etleri hazırlanması en kolay olanlardır çünkü kalın ve yoğun olduğundan ufalanmaz
Izagaraya koymadan önce Biraz tuz, karabiber ve limon suyu ihtiyacın olan lezzeti sağlamakta yeterli olur
Hangi balığı seçersen seç, saydamlığını yarı yarıya kaybettiğinde pişmiş olduğunu anlayacaksın
Eğer balığı kuru bir ızgaranın üzerinden yapmaya kalkarsan misafirlerine sadece bir felaket sunmuş olursun
Balığın piştiğini anlamak oldukça kolaydır
Ancak sen yine de ikinci kez kontrol etmek istiyorsan 63 derecede olup olmadığına bakabilirsin
Mangalda Izgara Somon Yapılışı
Malzemeler
2 somon
80 gr düşük sodyumlu soya sosu
60 gr portakal suyu konsantresi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı domates suyu
1 tatlı kaşığı limon suyu
yarım tatlı kaşığı Dijon hardal
1 yemek kaşığı yeşil soğan, doğranmış
1 diş sarımsak, doğranmış
yarım zencefil, doğranmış
Yapılışı
1
Ufak bir kasede somon hariç tüm malzemeleri karıştır ve bir yemek poşetinin içine koy
Sonra somonu ekle
2
Buzdolabında iki saat beklet
3
Her bir yüzünü harlı ateşte dört, altı dakika pişir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul