Konu
:
Midye Salması
Yalnız Mesajı Göster
Midye Salması
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Midye Salması
Malzemeler
3 bardak kaynar su
birer çay kaşığı tarçın, yeni bahar, şeker, tuz ve biber
1 bardak zeytinyağı
2 kaşık domates salçası
2 bardak pilavlık pirinç
1 kilo soğan
100 adet orta boy kabuklu midye
Hazırlanışı
Midyelerin kabukları bıçakla iyice temizlenir, kılları kesilir, yıkanıp kevgire alınır
Pirinç yıkanıp süzgeçte bekletilir
Soğanlar ince kıyılıp, zeytinyağında pembeleşince, 3 bardak kaynar su, domates salçası, kabuklu midyeler ve baharat eklenir
Tahta kaşıkla karıştırılıp 8-10 dakika orta ateşte kaynatılır
Pirinç ilave edilir ve hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir
Tencere ateşten alınıp demlenmesi için 15 dakika bekletilir ve sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul