Yalnız Mesajı Göster

Midye Salması

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Midye Salması



Malzemeler
3 bardak kaynar su
birer çay kaşığı tarçın, yeni bahar, şeker, tuz ve biber
1 bardak zeytinyağı
2 kaşık domates salçası
2 bardak pilavlık pirinç
1 kilo soğan
100 adet orta boy kabuklu midye

Hazırlanışı
Midyelerin kabukları bıçakla iyice temizlenir, kılları kesilir, yıkanıp kevgire alınır Pirinç yıkanıp süzgeçte bekletilir Soğanlar ince kıyılıp, zeytinyağında pembeleşince, 3 bardak kaynar su, domates salçası, kabuklu midyeler ve baharat eklenir Tahta kaşıkla karıştırılıp 8-10 dakika orta ateşte kaynatılır

Pirinç ilave edilir ve hafif ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir Tencere ateşten alınıp demlenmesi için 15 dakika bekletilir ve sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla