Konu
:
Hamsi Kuşu-1
Yalnız Mesajı Göster
Hamsi Kuşu-1
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamsi Kuşu-1
1 kg hamsi
Yarım demet maydanoz
Yarım demet nane
4 taze soğan
Yarım su bardağı mısır unu
Yarım su bardağı un
2 yumurta
Karabiber
Tuz
Kızartmak için mısırözü yağı
Hamsi kuşu :
Hamsilerin kuyruklarını koparmadan kılçıklarını temizleyin
Bol suyla yıkayıp süzgece alın
Maydanoz, nane ve soğanları temizleyip kıyın
Çukur bir kapta, soğan, mısır unu, nane maydanoz, tuz ve karabiberi harmanlayın
Üç hamsinin parlak taraflarını una bulayın
İki tanesini avucunuzda yan yana yerleştirerek üzerine biraz maydanozlu harçtan yerleştirin
Üçüncü hamsiyi üzerlerine kapak gibi örtüp avucunuzun içinde iyice sıkarak kapatın
Tekrar una bulayın
Kızartma tenceresinde yağı kızdırın
Yumurtaları bir kasede çırpın
Hamsileri yumurtaya batırıp kızgın yağda kızartın
Kağıt havluyla fazla yağını süzüp sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul