Yalnız Mesajı Göster

Hamsi Kuşu-1

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsi Kuşu-1





1 kg hamsi
Yarım demet maydanoz
Yarım demet nane
4 taze soğan
Yarım su bardağı mısır unu
Yarım su bardağı un
2 yumurta
Karabiber
Tuz
Kızartmak için mısırözü yağı

Hamsi kuşu :
Hamsilerin kuyruklarını koparmadan kılçıklarını temizleyin Bol suyla yıkayıp süzgece alın Maydanoz, nane ve soğanları temizleyip kıyın Çukur bir kapta, soğan, mısır unu, nane maydanoz, tuz ve karabiberi harmanlayın

Üç hamsinin parlak taraflarını una bulayın İki tanesini avucunuzda yan yana yerleştirerek üzerine biraz maydanozlu harçtan yerleştirin

Üçüncü hamsiyi üzerlerine kapak gibi örtüp avucunuzun içinde iyice sıkarak kapatın Tekrar una bulayın Kızartma tenceresinde yağı kızdırın Yumurtaları bir kasede çırpın Hamsileri yumurtaya batırıp kızgın yağda kızartın Kağıt havluyla fazla yağını süzüp sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla