Yalnız Mesajı Göster

Portakallı Ve Bademli Mezgit

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Portakallı Ve Bademli Mezgit





4 mezgit fileto
120 gr tereyağı
2 portakal
1 çay bardağı file badem
1 çay kaşığı ayçiçeği yağı
Tuz
Karabiber
Taze kekik

Portakallı ve bademli mezgit:
Tereyağının yarısını tavada eritip filetoları önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin Tuz ve karabiber serpiştirin 1 portakalın suyunu sıkın Diğer portakalı yıkayıp kabuğu ile dilimleyin Ayrı bir tavada kalan tereyağını eritin Portakal suyunu ekleyip birkaç dakika kaynatın Portakal dilimlerini de ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirin Balıkları ekleyerek sosa bulayın Küçük bir tavada bademleri ayçiçeği yağı ile rengi hafif koyulaşıncaya kadar kavurun Balıkları servis tabağına alın File bademleri ve taze kekiği üzerine serpiştirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla