Yalnız Mesajı Göster

Hamsili Ekmek-3

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsili Ekmek-3





1 kg tuzlanmış hamsi
600 gr pazı
Yarım demet taze soğan
4 pırasa
150 gr tereyağı
4 su bardağı mısır unu
2 çorba kaşığı kuru nane
4 su bardağı su ya da süt
Tuz

Hamsili ekmek :
Tuzlanmış hamsileri çukur bir kaba alın Üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyip bir gece bekletin Bol suyla yıkayıp iyice süzün Pazıların saplarını kesin Taze soğanları temizleyin Pazı, taze soğan ve pırasanın yeşil kısımlarını incecik doğrayın, yıkayarak süzün ve kıyın Tereyağını küçük küçük doğrayın Mısır ununu bir kaba eleyin

Malzemelerin hepsini çukur bir kapta yoğurun Orta boy bir tepsiyi yağlayın Yoğurduğunuz hamuru tepsiye yayın Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında ekmeğin üzeri kızarana kadar pişirin Ilık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla