Konu
:
Hamsili Ekmek-3
Yalnız Mesajı Göster
Hamsili Ekmek-3
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamsili Ekmek-3
1 kg tuzlanmış hamsi
600 gr pazı
Yarım demet taze soğan
4 pırasa
150 gr tereyağı
4 su bardağı mısır unu
2 çorba kaşığı kuru nane
4 su bardağı su ya da süt
Tuz
Hamsili ekmek :
Tuzlanmış hamsileri çukur bir kaba alın
Üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyip bir gece bekletin
Bol suyla yıkayıp iyice süzün
Pazıların saplarını kesin
Taze soğanları temizleyin
Pazı, taze soğan ve pırasanın yeşil kısımlarını incecik doğrayın, yıkayarak süzün ve kıyın
Tereyağını küçük küçük doğrayın
Mısır ununu bir kaba eleyin
Malzemelerin hepsini çukur bir kapta yoğurun
Orta boy bir tepsiyi yağlayın
Yoğurduğunuz hamuru tepsiye yayın
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında ekmeğin üzeri kızarana kadar pişirin
Ilık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul