Konu
:
Karidesli Kereviz Püresi
Yalnız Mesajı Göster
Karidesli Kereviz Püresi
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karidesli Kereviz Püresi
100 gr haşlanmış kuru fasulye
3 kereviz
300 gr taze fasulye
1 soğan
15 gr tereyağı
2 diş sarımsak
400 gr karides
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Karidesli kereviz püresi:
Kerevizlerin kabuklarını soyup iri doğrayarak haşlayın
Kereviz ve kuru fasulyeleri mutfak robotuna alıp püre haline getirin
Tereyağını tencereye alıp eritin
Ufak doğranmış bir sarımsağı ekleyip soteleyin
Püreyi ilave edip karıştırın
Taze fasulyeleri kaynayan suya atıp yumuşayıncaya kadar pişirin
Kevgirle sudan çıkartıp buzlu su dolu bir kabın içerisine alın
Soğanı yemeklik doğrayıp 3 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun
Taze fasulyelerin suyunu süzerek ekleyin ve birkaç dakika soteleyin
Tuz ve karabiber ile tatlandırın
Sarımsağı rendeleyip kalan zeytinyağında soteleyin
Karidesleri ekleyip yüksek ateşte pişirin
Tuz ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın
Servis tabağına önce püreyi yayın
üzerine taze fasulyeleri yerleştirin
En üste karidesleri dizip, karabiber serperek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul