Konu
:
Milföyde Balık
Yalnız Mesajı Göster
Milföyde Balık
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföyde Balık
4 mezgit fileto
4 kare milföy hamuru
3 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2-3 defneyaprağı
1 yumurta
15 gr margarin
Tuz, karabiber
Milföyde balık:
Mezgit filetoları küp küp kesin
2 su bardağı sütü bir tencereye alıp doğranmış balık etlerini ilave edin
Defneyapraklarını ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin
Margarini küçük bir tavada eritin
2 kaşık unu ekleyip kavurun
Kalan 1 bardak sütü ilave edin
Koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirip ocaktan alın
Hazırladığınız karışımı balık etlerinin pişmekte olduğu tencereye ilave edin
Tuz, karabiber ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın
Kare milföyleri düz zemine alıp hazırladığınız malzemeyi ortalarına paylaştırın
Yumurtanın sarısını akından ayırın
Akını milföylerin kenarlarına sürüp bohça şeklinde kapatın
Hamurları fırın tepsisine dizin
Yumurta sarısını çırpıp üzerlerine sürün
Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul