Yalnız Mesajı Göster

Milföyde Balık

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföyde Balık





4 mezgit fileto
4 kare milföy hamuru
3 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2-3 defneyaprağı
1 yumurta
15 gr margarin
Tuz, karabiber

Milföyde balık:
Mezgit filetoları küp küp kesin 2 su bardağı sütü bir tencereye alıp doğranmış balık etlerini ilave edin Defneyapraklarını ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin

Margarini küçük bir tavada eritin 2 kaşık unu ekleyip kavurun Kalan 1 bardak sütü ilave edin Koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirip ocaktan alın

Hazırladığınız karışımı balık etlerinin pişmekte olduğu tencereye ilave edin Tuz, karabiber ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın

Kare milföyleri düz zemine alıp hazırladığınız malzemeyi ortalarına paylaştırın Yumurtanın sarısını akından ayırın Akını milföylerin kenarlarına sürüp bohça şeklinde kapatın Hamurları fırın tepsisine dizin Yumurta sarısını çırpıp üzerlerine sürün Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirip sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla