Konu
:
İzmir'in Ünlü Sütlü Balığı
Yalnız Mesajı Göster
İzmir'in Ünlü Sütlü Balığı
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İzmir'in Ünlü Sütlü Balığı
SÜTLÜ BALIK (4 kişilik)
Malzemeler
1 kg lagos fileto 10 adet mantar 15 adet ayıklanmış midye 50 g kaşarpeyniri 40 g tereyağı 1 defne yaprağı, 2 dal dereotu, tuz Beşamel
sos malzemesi: 2
5 su bardağı sıcak süt 2 çorba kaşığı un 2 yumurta sarısı 40 g tereyağı, tuz
Hazırlanışı
Balık etini yıkayıp bir kaba alın
Üzerini kapatacak kadar su, tuz ve defne yaprağı ekleyip haşlayın
Beşamel sos için tereyağını bir tavada hafif kızdırın
Unu ilave edip fazla kararmayacak şekilde karıştırarak kavurun
Yumurta sarılarını çırpın
Sıcak sütle birlikte una ilave edip hızlıca karıştırın
Tuz serpip yine karıştırın
Haşlanmış balık etini fırın tepsisine alın
Üzerini beşamel sosla kaplayın
Kaşarpeynirini rendeleyip üzerine yayın
Mantarları temizleyip dilimleyin
Midye ve mantarları ekleyip tereyağını küçük parçalar halinde serpiştirin
Sıcak fırında pişirin
Dereotu yapraklarıyla süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul