Yalnız Mesajı Göster

Tereyağında Kızartılmış Limonlu Dilbalığı

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tereyağında Kızartılmış Limonlu Dilbalığı





4 dilbalığı
Yeteri kadar un
Yeteri kadar tereyağı
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Deniz tuzu
Zeytinyağı
8 dilim limon

Tereyağında kızartılmış limonlu dilbalığı:
Deniz tuzu ve unu temiz bir buzdolabı poşetine alıp sallayarak karışmasını sağlayın Balıkları teker teker içine atın sallayarak unlayın Balıkları elinize alarak silkeleyip fazla unlardan temizleyin

Tavayı iyice ısıtın ve tereyağı ile zeytinyağını aktarın Yağ ısınınca balıkları tavaya yerleştirin Bir tarafı pişince diğer tarafını çevirin ve içine dilimlenmiş 4 limon dilimini ilave edin Balıkları ve limon dilimlerini kağıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün

Kızarmış limon dilimlerini dilbalıklarının üzerine yerleştirin Yanında taze roka yapraklarıyla birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla