Yalnız Mesajı Göster

Kaya Tuzunda Levrek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaya Tuzunda Levrek





1 büyük levrek
2~3 defne yaprağı
çeyrek demet maydanoz
çeyrek dereotu limon
Zeytinyağı
Kaplamak için
Kaya tuzu
1 yumurta beyazı
Yarım çay bardağı su
Tuz

Kaya tuzunda levrek:
Bir kapta, balığın büyüklüğüne göre yeteri kadar kaya tuzu, yumurta beyazı ve suyu hamur gibi yoğurun Az gelirse su ekleyin

Balığı iyice temizleyin İçine az zeytinyağı, limon dilimleri, maydanoz ve dereotlarını ve defne yapraklarını doldurun İçine de hafif tuz serpin Hazırlanan kaya tuzunu balığı tamamen örtecek şekilde kaplayın Balığı yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 45 dakika kadar pişirin Tuzu kırarak servise yapın

Alıntı Yaparak Cevapla