07-16-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mercimekli Karides

4 kişilik 
Malzemeler
Kişi başına 6- 8 adet olacak sayıda karides (küçük ise daha fazla olabilir)
1 küçük soğan
1 adet defne yaprağı
1 adet havuç
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı taze krema
1 yemek kaşığı konyak
200 gr haşlanmış mercimek
1 tutam ince kyılmış madanoz
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Soğanı, defne yaprağını, havucu, maydanozu taz karabiber de katarak bir tencereye atalım, su ekleyip 30 dakika kaynatalım Karidesleri içine atıp 5 dakika daha kaynatalım, karidesleri kevgirle tencereden alalım, soğuk suya atıp kabuklarını tamamen soyalım Bir tava içerisinde tereyağını eritelim, yakmaksızın 2 dakika karidesleri soteleyelim, sonra konyağımızı döküp alevlendirelim Bu arada bir başka kapta kremamızı hafifçe eritip haşlanmış mercimekleri içine katalım, iyice ısıtırak tabaklara yayalım, üzerlerine karideslerimizi sıralayalım Maydanozları da serpiştirip sofraya alalım
|
|
|