Yalnız Mesajı Göster

Karnabahar Püreli Sütlü Dil Balığı

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karnabahar Püreli Sütlü Dil Balığı





1 dil balığı
1 çay bardağı un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
Yarım limon
Kapari
Dereotu
Tuz

Karnabahar püre için
1 küçük boy karnabahar
100 gr labne peyniri
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
Tuz

Karnabahar püreli sütlü dil balığı:
Balığı temizleyip kılçıklarını çıkardıktan sonra ikiye kesin Un ile tuzu karıştırıp balıkları iyice unlayın Zeytinyağını tavada ısıtın Balıkların her iki tarafını da pişirip limon sıkın Kapari ile sütü ilave edip 1-2 dakika sonra ocaktan alın Karnabahar püresi için, karnabaharı haşlayın çiçeklerini ayırıp püre haline getirin Labne peyniri, zeytinyağı, limon suyu ve tuzu ilave edip tekrar karıştırın Balıkları servis tabağına alın üzerine ince kıyılmış dereotu serpip püre ile birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla