Konu: Midye Lokma
Yalnız Mesajı Göster

Midye Lokma

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Midye Lokma





Yarım kilo midye içi
1 su bardağı un
1 yumurta
1 çay bardağı sirke
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

Kızartmak için
Ayçiçeği yağı

Sosu için
Yarım demet dereotu
1 çay bardağı sirke
Kırmızı pul biber

Midye lokma:
Geniş bir kapta unu, yumurtayı, sirkeyi, domates salçasını, zeytinyağını ve tuzu iyice karıştırın

Temizlenmiş midye içlerini bu karışıma bulayıp, kızgın yağda kızartın
Sosu için, dereotunu çok ince kıyın Sirke ve kırmızıbiber ilave edip kızarttığınız midye lokmalarının üzerine gezdirerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla