Yalnız Mesajı Göster

Hardal Soslu Levrek

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hardal Soslu Levrek





1 orta boy levrek
2 beyaz soğan

Sos için:
1 su bardağı hardal
1 su bardağı limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
15 su bardağı elma sirkesi

Süsleme için:
8 dal taze fesleğen

Hardal soslu levrek:
Levreği temizleyip fileto çıkarın Bol suyla yıkayıp kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın Filetoları parmak kalınlığında şeritler halinde kesin Sos için; hardal, limon suyu, elma sirkesi ve zeytinyağını bir tencereye alıp kısık ateşte ısıtın

Soğanları soyup halka şeklinde doğrayın Levrek ve soğanı hardallı sosa ekleyip karıştırın Karışımı kapaklı bir kaba alıp kapağını sıkıca kapatın Buzdolabında 6 saat bekletin Sosuyla birlikte servis tabaklarına paylaştırın Taze fesleğenle süsleyip servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla