Konu
:
Körili Kalamar
Yalnız Mesajı Göster
Körili Kalamar
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Körili Kalamar
Malzemeler
12 adet kalamar
1 su bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı köri
4 diş sarımsak
Terbiye için
1 çorba kaşığı soda, 1 çorba kaşığı şeker, ½ limonun suyu
Yapılışı
Balıkçınıza kalamarları temizletip kılıçlarını çıkartın
Kalamarların üzerine soda, şeker ve limon karışımını dökerek yoğurun
Suyu ilave edip en az 6 saat bekletin
Sonra tekrar yıkayın
Kalamarların önce bacaklarını ayırın ve sonra gövdeyi tek tarafından keserek açın
Keskin bir bıçakla üzerini çizin ve kenarlarını çentikleyin
Bir kaba alın
Başka bir kapta zeytinyağı ve köriyi karıştırın
Sarmısakları ayıklayıp dövdükten sonra bu karışıma ilave edin
Kalamarların gövde ve bacaklarını bu sosa yatırıp yaklaşık 30 dakika bekletin
Bir tavada zeytinyağını kızdırın ve kalamarları hafif ateşte pişirin
Sıcak servis yapın
Not
Kalamarları kızartmak için kapaklı tava veya fritöz kullanın, su içeriği fazla olduğundan etrafa yağ sıçratabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul