Yalnız Mesajı Göster

Pazılı Tekir Balığı

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pazılı Tekir Balığı





1 kilo tekir balığı
1 demet pazı yaprağı
Kırmızı pul biber
4 yerelması
2 mandalina
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz

Pazılı tekir balığı:
İsteğe göre mandalina yerine limon kullanabilir, limon suyu ile de tadını farklılaştırabilirsiniz Zeytinyağını tavada ısıtın Yer elmalarını temizleyip ince dilimleyin Tavaya alıp birkaç dakika soteleyin

Yıkayıp suyunu süzdürdüğünüz pazı yapraklarına temizlenmiş tekir balıklarını sarın Tavaya aktarıp her iki tarafını da pişirin Tuz ile tatlandırın
Mandalinaları kabuklarıyla birlikte dilimleyin Balıkları ocaktan almadan birkaç dakika önce mandalinaları tavaya ilave edip pişirin Servis tabağına alıp, üzerine kırmızı pul biber serperek sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla