Yalnız Mesajı Göster

Ayvalı Dil Balığı

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayvalı Dil Balığı





2 ayva
1 kg dil balığı (mezgit~levrek ya da kalkan balığı da kullanabilirsiniz)
1 çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 limon
2 yemek kaşığı kapari
¼ demet dereotu
4 dal taze kekik
Tane karabiber
1 kırmızı közlenmiş biber
Tuz

Ayvalı dil balığı:
Ayvaların kabuğunu soymadan kuşbaşı şeklinde doğrayıp 10 dakika haşlayın Zeytinyağını tencereye alıp kısık ateşte ısıtın Ayvayı ekleyip 10 dakika soteleyin Limon suyu, ince kıyılmış sarımsak ve kuşbaşı doğradığınız balık etlerini ilave edip sotelemeye devam edin Pişmeye yakın kapari, ince doğranmış közlenmiş biber, taze kekik, kıyılmış dereotu, tane karabiber ve tuzu ilave edip soteleyin 15 dakika sonra ocaktan alıp üzerine kırmızı pul biber serperek sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla