Konu
:
Ayvalı Dil Balığı
Yalnız Mesajı Göster
Ayvalı Dil Balığı
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayvalı Dil Balığı
2 ayva
1 kg dil balığı (mezgit~levrek ya da kalkan balığı da kullanabilirsiniz)
1 çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 limon
2 yemek kaşığı kapari
¼ demet dereotu
4 dal taze kekik
Tane karabiber
1 kırmızı közlenmiş biber
Tuz
Ayvalı dil balığı:
Ayvaların kabuğunu soymadan kuşbaşı şeklinde doğrayıp 10 dakika haşlayın
Zeytinyağını tencereye alıp kısık ateşte ısıtın
Ayvayı ekleyip 10 dakika soteleyin
Limon suyu, ince kıyılmış sarımsak ve kuşbaşı doğradığınız balık etlerini ilave edip sotelemeye devam edin
Pişmeye yakın kapari, ince doğranmış közlenmiş biber, taze kekik, kıyılmış dereotu, tane karabiber ve tuzu ilave edip soteleyin
15 dakika sonra ocaktan alıp üzerine kırmızı pul biber serperek sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul