Konu
:
Biberiyeli, Fesleğenli, Portakallı Çipura
Yalnız Mesajı Göster
Biberiyeli, Fesleğenli, Portakallı Çipura
07-16-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Biberiyeli, Fesleğenli, Portakallı Çipura
Malzemeler
4 küçük veya 2 büyük çipura
Yarım bardak zeytinyağı
1 demet taze fesleğen
3 biberiye dalı
2 sulu portakal
2 diş dövülmüş sarımsak
3-4 dal taze kekik
7-8 adet küçük taze patates
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı
Öncelikle balığı sofranızda nasıl sunacağınıza kara verin
Balıkçınızdan alırken temizliğini yaptırın ve fileto mu yoksa bütün balık mı istediğinizi belirleyin
Temizletilmiş balığı tekrar sudan geçirip, zeytinyağı, deniz tuzu ve karabiberle harmanlayın
İçine sulu portakal dilimlerini, fesleğen ve biberiyeleri ilave edin, biraz daha etrafında zeytinyağı gezdirip buzdolabında folyoda sıkı sıkı kaplı halde 4-5 saat dinlenmeye bırakın
Geniş bir yağlı kağıdın ortasına balığı malzemeleriyle birlikte alın
Küçük taze patatesleri kalın kalın dilimleyin ve sarımsak, taze kekik ve zeytinyağıyla harmanlayın
Bu karışımları balığın etrafına serpin ve yağlı kağıdınızı iyice kapatıp bıçakla, hava alacak kadar bir-iki minik delik açın
Önceden 180 C’de ısıttığınız fırında 35 dk
pişirin
Afiyetle yiyin
Balığınızı folyo veya fırın poşetinde de pişirebilirsiniz
Ancak sofradaki sunumuyla da harikalar yaratan ve yapışmayan yağlı kağıt, ilk önerimiz olacaktır
Servis önerisi: Bu karışıma tarçın ilavesi de yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul