Yalnız Mesajı Göster

Fırında Patatesli Hamsi

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Patatesli Hamsi





500 gr hamsi
3 orta boy patates
çeyrek demet maydanoz
3 yeşil soğan
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
3~4 defne yaprağı

Fırında patatesli hamsi:
Hamsileri iyice temizleyip yıkayın ve süzgece alıp yarım saat suyunun süzülmesi için bekletin Fırını 180 dereceye ayarlayın ve fırın kabını iyice yağlayın

Patatesleri minik küp şeklinde doğrayın Yeşil soğanları ve maydanozları ince kıyın Bir kapta zeytinyağı, tuz maydanoz ve soğanları harmanlayın

Fırın kabına harçtan biraz serpin üstüne hamsileri dizin Tekrar harçtan yerleştirip hamsileri dizin Malzeme bitinceye kadar tekrarlayıp defneyapraklarını en üste yerleştirin Yaklaşık 30-35 dakika pişirin ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla