Yalnız Mesajı Göster

Kivili Bulgur Keki Üzerinde Deniz Tarağı Tava

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kivili Bulgur Keki Üzerinde Deniz Tarağı Tava





Kivili bulgur keki için
1 kivi
10 gr beyaz peynir
5 gr taze fesleğen
5 gr ceviz içi
10 gr ince bulgur
1 patates
5 gr tatlı kırmızı toz biber
1 portakal
Tuz

Tereyağlı limon sosu için
10 gr tereyağı
1 limon
20 gr krema
Tuz

Deniz tarağı için
3 deniz tarağı
5 gr taze kişniş
2 gr taze zencefil
10 ml zeytinyağı
5 ml limon suyu
1 diş sarımsak
Tuz
Karabiber

Kivili bulgur keki üzerinde deniz tarağı tava:
İnce bulguru ağzı kapanabilir bir kaba alıp üzerini geçmeyecek kadar kaynar su ilave edin ve kapağını sıkıca kapatın 20 dakika bekletin Patatesin kabuğunu soyup haşlayın Haşlanan patates ve portakalın kabuğunu bulgurun içine rendeleyin 10 dakika yoğurun Macun kıvamına gelince kırmızı toz biber (tatlı) ve tuzla tatlandırıp bir streç filmin üzerine ince bir tabaka halinde yayın Kiviyi bir kaba ufak küp şeklinde doğrayın üzerine beyaz peyniri rendeleyin Ceviz ve fesleğeni ekleyin Bu karışımı açılan bulgur kekinin ortasına yerleştirin ve streç film yardımıyla rulo halinde sarın Streç filmi çıkarın Bulgur kekinin etrafını düzeltin ve yapışmaz yüzeyli tavada kızartın Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarıp 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika kadar pişirin Kremayı tavada ısıtın Hafif kaynamaya başladığında yavaş yavaş tereyağını ilave edin Limon suyunu sıkıp ekleyin Limonun kabuğunu sosa rendeleyin Tuzla tatlandırılıp kıvam aldıktan sonra ocaktan alın Sarımsak, zencefil ve kişnişi ince kıyın Deniz tarağını tuz ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırıp sarımsaklı karışım, zeytinyağı ve limon suyuyla marine edin İyice ısıtılmış yapışmaz yüzeyli tavada iki tarafını da ikişer dakika pişirin Bulgur keki servis tabağına alın üzerine deniz taraklarını yerleştirin Tereyağlı limon sosla birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla